DOLL Living Lab

DOLL er et forskningsprojekt og et nationalt testcenter for lys, hvor lysteknologi og smart city produkter kan testes i 1:1-skala i det offentlige rum, på veje, stier, parker og pladser rundt i Hersted Industripark.


Living Lab i Hersted Industripark

Living Labbet er Europas førende testcenter og showroom for lys og smart city-services, og tilbyder virksomheder fra Danmark og udlandet muligheden for at afprøve deres nyeste produkter inden for belysning og smart city-teknologi i dagligdagen.

Udendørsbelysningen kan opleves i 1:1 skala på 12 kilometer veje og stier i Hersted Industripark i Albertslund, hvor hvert af de 450 lyspunkter i Living Labbet har en IP-adresse og kan styres fra et centralt besøgs- og kontrolcenter, DOLL Visitor Center. Dertil testes smart city løsninger ude i kvarteret, bl.a. sensorer i forskellige skraldespande, parkeringsløsninger, luftkvalitetssensorer, by-styresystemer og meget mere. 

Tanken bag DOLL Living Lab er at bringe indkøbere af belysning sammen med sælgere af belysning på uvildig grund. Det giver en række fordele for både indkøbere og sælgere. Beslutningstagere fra 109 byer verden over har allerede besøgt DOLL for at se belysningen og styresystemet i et fungerende bymiljø.

Doll Logo 2014


Bedre grundlag for beslutninger i kommunerne

I Living Labbet kan kommuner, regioner og andre indkøbere af belysning opleve mere end 80 forskellige belysningsløsninger i et naturligt bymiljø. Det giver et bedre grundlag for at træffe beslutning om indkøb af ny LED-gadebelysning. 

DOLL tilbyder kommuner og andre beslutningstagere at:

  • Opleve udendørsbelysning fra førende danske armatur- og masteproducenter samlet på ét sted
  • Opleve og vurdere belysningens kvalitet, æstetik og tryghedsskabende egenskaber
  • Få demonstreret, hvordan man kan styre og overvåge belysningen fra et centralt kontrolcenter 
  • Få en unik mulighed for at sammenligne markedets løsninger, som er dokumenteret uvildigt af DOLL Quality Lab. 

I udstillings- og besøgscenteret på 6. sal i højhuset på Naverland 2 styres de lysløsninger, der testes. Besøgscentret rummer også mødefaciliteter, storskærm og udstillinger.